دستور آشپزی

طرز تهیه علی نازیک، غذای خوشمزه و ساده به روش ترکی

در نهایت

طرز تهیه علی نازیک

علی نازیک یکی از انواع پیش غذاهای خوشمزه و لذیذ ترکی است که به روش‌های مختلف با مواد متنوعی درست می‌شود این غذای خوش طعم را که می‌توانید به عنوان یک وعده غذایی ساده و سریع هم استفاده کنید خیلی راحت درست می‌شود و طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه علی نازیک در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.

مواد لازم مقدار مواد
بادمجان ۲ عدد
ماست ۱ لیوان
سیر ۲ حبه
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
پولبیبر به مقدار لازم
پیاز متوسط ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
نعنا و ریحان و شوید تازه برای تزئین به مقدار لازم
لیمو ترش تازه برای تزئین ۱ عدد
فلفل سبز شیرین برای دورچین ۶ تا ۷ عدد

طرز تهیه علی نازیک

مرحله ۱: کباب کردن بادمجان‌ها

برای تهیه علی نازیک ابتدا بادمجان‌های قلمی و باریک را تمیز بشورید و خشک کنید، سپس بادمجان‌ها را روی حرارت، کباب کنید، در این روش یک پایه توری را روی حرارت قرار دهید سپس بادمجان‌ها را روی آن بگذارید و همه قسمت‌های آن را کبابی کنید تا خوب پخته شود.

مرحله ۲: پیچاندن بادمجان در سلفون و جدا کردن پوست و گوشت بادمجان

بعد هر کدام از بادمجان‌ها را روی یک سلفون قرار دهید و سلفون را دور آن بپیچید، سپس انتهای بادمجان یعنی قسمت کلاهک سبز آن را با سلفون دور آن به وسیله یک چاقوی تیز جدا کنید بعد از روی سلفون بادمجان را فشار دهید تا گوشت داخل آن خارج شود و در ظرف دیگری بریزد.

مرحله ۳: جدا کردن گوشت بادمجان از پوست آن با هر روش دیگری

استفاده از این روش باعث می‌شود که خیلی راحت گوشت بادمجان را از پوست آن جدا کنید و از آن استفاده کنید برای جدا کردن پوست بادمجان از گوشت آن می‌توانید از هر روش دیگری استفاده کنید سپس گوشت بادمجان را داخل یک ظرف مناسب بریزید.

مرحله ۴: له کردن گوشت بادمجان و اضافه کردن نمک به آن

سپس با چنگال روی گوشت بادمجان حسابی فشار دهید و آن را کاملا له کنید، بعد مقداری نمک به آن بپاشید و هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند، بعد از آن در یک تابه مقدار کمی روغن بریزید، سپس تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود.

مرحله ۵: تفت دادن بادمجان‌ها و مخلوط کردن ماست و سیر با هم

سپس بادمجان له شده را داخل تابه بریزید، کمی تفت دهید بعد تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید سپس مقداری ماست را داخل یک ظرف بریزید چند حبه سیر را پوست بگیرید با رنده ریز رنده کنید یا سیرها را له کنید و به ماست اضافه کنید‌.

مرحله ۶: اضافه کردن مخلوط ماست و سیر به بادمجان‌ها

بعد ترکیب ماست و سیر را خوب هم بزنید تا عطر سیر در ماست پخش شود کمی نمک هم به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید، سپس مخلوط ماست و سیر را به بادمجان‌ها اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند و عطر و طعم همه آنها به خورد هم برود.

مرحله ۷: خرد کردن و تفت دادن پیاز در روغن داغ

بعد یک پیاز را پوست بگیرید به شکل نگینی و ریز خرد کنید سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود بعد پیازهای خرد شده را داخل تابه بریزید و با روغن داخل تفت دهید تا سبک، شیشه‌ای و نرم شوند.

مرحله ۸: اضافه کردن گوشت چرخ کرده و ادویه‌ها در تابه و تفت دادن آن‌ها

سپس مقداری گوشت چرخ کرده را در تابه بریزید و با پیازها تفت دهید تا همه قسمت‌های آنها به یک اندازه سرخ شود وقتی که رنگ گوشت تغییر کرد ادویه‌ها را که شامل نمک، فلفل سیاه و پولبیبر است به مقدار مناسب و با توجه به ذائقه خودتان در تابه بریزید.

مرحله ۹: خرد کردن و تفت دادن فلفل دلمه در تابه

ادویه‌ها را در تاب کمی تفت دهید تا عطر آنها پخش شود و به خورد گوشت‌ها برود بعد از آن فلفل دلمه را که از قبل تمیز شسته‌اید و خشک کرده‌اید در اندازه‌های کوچک به شکل نگینی خرد کنید، در تابه بریزید و تفت دهید تا عطر و طعم آن به خورد مواد برود.

مرحله ۱۰: اضافه کردن گوجه‌های پوره شده و رب گوجه فرنگی در تابه

سپس گوجه فرنگی را که از قبل تمیز شسته و خشک کرده‌اید به شکل نگینی و ریز خرد کنید بعد در تابه بریزید و با بقیه مواد تفت دهید تا کمی آب آنها کشیده شود، بعد مقداری رب گوجه فرنگی را در تابه بریزید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله ۱۱: مخلوط کردن همه مواد با هم و برداشتن تابه از روی حرارت

وقتی که رب گوجه فرنگی در تابه خوب تفت داده شد، رنگ باز کرد و کمی تیره شد همه مواد را با هم مخلوط کنید، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید بعد از آن نان‌های لواش را به شکل مثلث‌های کوچک برش دهید، سعی کنید همه برش‌ها هم اندازه باشد.

مرحله ۱۲: اضافه کردن روعن زیتون و ادویه‌ها به برش‌های نان

بعد نان‌ها را داخل یک ظرف بریزید سپس مقداری روغن زیتون به آنها اضافه کنید، هم بزنید تا روغن زیتون کاملاً به خورد نان‌ها برود و آنها را نرم کند سپس به مقدار دلخواه و با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان کمی نمک و پاپریکا روی نان‌ها بریزید و هم بزنید و با آنها ترکیب کنید.

مرحله ۱۳: چیدن نان‌ها در سینی و قرار دادن در فر و تنظیم دمای آن

سپس نان‌های مزه‌دار شده را داخل سینی فر بچینید بعد از آن سینی را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید دمای فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا نان‌ها به مدت ۴ تا ۵ دقیقه در فر بپزند و کاملاً کریسپی شوند.

مرحله ۱۴: کریسپی شدن نان‌ها و سپس ریختن مخلوط ماست و بادمجان داخل ظرف

بعد از این زمان سینی را از فر بیرون بیاورید، در دمای محیط قرار دهید بعد از آن نان‌های کریسپی شده را از داخل سینی فر بردارید و در ظرف دیگری قرار دهید سپس مخلوط بادمجان له شده و ماست را داخل ظرف سرو بریزید، وسط آن را کمی گود کنید

مرحله ۱۵: ریختن مواد گوشتی روی مخلوط ماست و بادمجان و تزئین علی نازیک

بعد مخلوط مواد گوشتی را وسط مخلوط بادمجان و ماست بریزید، سپس نان‌های کریسپی را در کنارهای مخلوط قرار دهید و آن را تزئین کنید، بعد علی نازیک را با چند برگ نعنا، ریحان، شوید تازه و چند برش لیمو ترش و مقداری فلفل سبز شیرین شسته شده تزئین کنید. در آخرعلی نازیک را به عنوان یک پیش غذای خوش طعم و پرطرفدار یا یک غذای ساده و سریع برای پذیرایی و مهمانی‌ها همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

طرز تهیه علی نازیک، غذای خوشمزه و ساده به روش ترکی
5
2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا