کیک و شیرینی

طرز تهیه نان خامه ای شکلاتی به روش قنادی با مقدار دقیق مواد

آشپز مگ

این نون خامه ای شکلاتی کوچولو به راحتی و بدون همزن درست میشن و فوق العاده خوشمزه هستند. دستور امتحان شده هست و مقدار اولیه هم دقیقه. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.

️مواد لازم برای تهیه نان خامه ای شکلاتی

  • کره 55 گرم یا حدود 4 قاشق غذاخوری
  • شکر 20 گرم یا 1/5 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 گرم یا یک‌پنجم قاشق چایخوری
  • شیر 120 گرم یا 120 میلی لیتر یا نصف پیمانه
  • آرد قنادی 60 گرم یا 6 قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو 8 گرم یا یک قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 2 عدد

هر پیمانه 250 میلی لیتر

طرز تهیه نان خامه ای شکلاتی به سبک قنادی

برای شروع کره هم‌دمای محیط، شکر، نمک و شیر رو روی حرارت ملایم هم بزن تا شروع به حباب زدن بکنه. (اجازه ندید مایع جوری بجوشه و که بخار بلند بشه.)

فورا آرد و پودر کاکائو رو روش الک کن و تند تند خوب هم بزن تا یکدست بشه و مثل حلوا جمع بشه و به یک طرف ظرف بره. (به محض یکدست شدن خمیر، حرارت رو خاموش کن) و بعد خمیر رو به ظرف دیگه ای منتقل و پهنش کن تا خوب خنک بشه. (خمیر باید ولرم و گرم بشه)

بعدش تخم مرغِ همزده ی هم‌دمای اتاق رو طی چند مرحله به خمیر اضافه و باهاش خوب مخلوط کن تا تخم مرغ کامل به خورد خمیر بره (از لیسک یا دست میتونید استفاده کنید.)

لیسک رو توی خمیر فرو کن و به سمت بالا بکش، اگر خمیر به شکل مثلث معکوس (مثلث برعکس) از لیسک آویزون بود یعنی خمیر آمادست. خمیر نون خامه ای باید براق، کشدار و چسبنده باشه.

️این دستور بیکینگ پودر نداشت اگر بابت پف کردن نگرانی دارید بعد از اینکه تخم مرغها رو به خورد خمیر دادین یکسوم قاشق چایخوری بیکینگ پودر اضافه کنید.

خمیر رو توی سینی فر پایپ کن. در فر از قبل گرم شده اول در دمای 190 به مدت 25 دقیقه و بعد 170 به مدت 15 دقیقه بپزش.

برای گاناش، ظرف خامه صبحانه 80 گرم و 40 گرم شکلات رو توی آب داغ بذارو آبش کن. (نون خامه ای رو با هرچیزی که دوست داشتین میتونید پر کنید ، پس این مرحلش اختیاری بود.)

نون رو سوراخ و پر کن. نوش جان

چند نکته

  • اگه خمیر خوب توی فر پف نمی کنه و بعد از درآوردن از فر شیرینی حالت خمیری داره و نرمه. این اتفاق وقتی میوفته که حین داغ زدن، کل آب موجود بخار نشده و در واقع خمیر شُل بوده.
  • برای تِست کردن این مسئله قاشق باید توی خمیر داغ زده وایسته و نیفته. در این حالت یعنی آب کاملا بخار شده.
  • بعد از اضافه کردن تخم مرغ، اول خمیر به شکل تیکه ای درمیاد که کاملا طبیعیه ولی باید تا زمانی که خمیر یکدست و نرم شه به هم زدن ادامه بدید و بعد دوباره تخم مرغ اضافه کنید.

طرز تهیه نان خامه ای

طرز تهیه نان خامه ای

مواد لازم

  • آرد ۱۲۵ گرم
  • کره ۵۰ گرم
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • آب ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع ۱/۴ پیمانه
  • بکینگ پودر ۱/۲ قاشق چای خوری
  • وانیل ۱/۲ قاشق مرباخوری
  • نمک کمی
  • شکر ۱/۲ قاشق مرباخوری

طرز تهیه

آب شکر نمک کره و روغن را با هم مخلوط و روی حرارت میزاریم وقتی از اطراف شروع به جوشیدن کرد آرد و بکینگ پودر را روش الک می کنیم و سریع هم میزنیم به مدت ۸ دقیقه.

رطوبت گیری می کنیم مرتب خمیر را جمع و باز می کنیم بعد از ۸ دقیقه داخل ظرفی میریزیم و پهن می کنیم تا از حرارت بیوفته.

خیلی سرد نباشه و گرم هم نباشه بعد تخم مرغها را دونه دونه اضافه می کنیم و با همزن هم میزنیم تا به خورد خمیر بره وانیل را با تخم مرغ آخر اضافه می کنیم و هم میزنیم.

بعد مواد را داخل قیف کنگره دار یا ساده میریزیم و داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداخته ایم با فاصله میریزیم داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ به مدت ۱۵ دقیقه قرار میدهیم بعد از آن دمای فر را ۱۸۰ میزاریم به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه میپزیم تا روی نونها طلای بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا